ONZE DUURZAME MISSIE

Als reiziger mogen wij iedere dag genieten van de mooiste en meest diverse plekken in de wereld. Wij zijn ons bewust van de negatieve gevolgen van verplaatsing door toerisme op de klimaatverandering. Als reismerk willen wij graag ons steentje bijdragen om de plekken, die wij graag bezoeken en, vaak rijk zijn aan biodiversiteit, te behouden. Dit doen wij door onze reishanddoeken op een zo duurzame mogelijke manier te produceren. En door samen te werken met de non-profit organisatie ‘one tree planted’ waarmee we voor iedere handdoek een boom planten. Zo zetten we ons actief in om, via deze weg, een positief effect te hebben op de wereld.

Een handdoek gemaakt van gerecyclede plastic flessen ♻

Gecertificeerd

Global Recycled Standard

Buvanha duurzame missie

100% gerecycled in 2023

Iedere Buvanha handdoek = 🌳

Naast het duurzaam produceren van de handdoeken willen we ook iets terug doen, om zo de plekken waar jij en ik als reizigers zo van genieten te behouden. Daarom hebben wij besloten om voor iedere Buvanha handdoek een boom te planten in samenwerking met de organisatie 'One tree planted'.

Onetreeplanted is een organisatie dat zich in zet voor een gezonder klimaat. Dit doen ze door zoals op de foto te zien, bomen te planten.

501(c)(3) non-profit organisatie

Wat is One Tree Planted?

WAAROM ZIJN BOMEN BELANGRIJK VOOR HET MILIEU?

Bomen planten is een van de eenvoudigste en meest betaalbare manier om de natuur te helpen verloren landschappen te herstellen, de biodiversiteit te vergroten en de CO2-uitstoot te compenseren.

Hier zijn de belangrijkste 5 voordelen van het planten van bomen.

Bomen helpen tegen klimaat verandering.

KLIMAAT

Bomen helpen om de lucht die we inademen te reinigen. Door hun bladeren, takken en schors nemen ze schadelijke stoffen (met name CO2) op en geven ze door fotosynthese schone zuurstof af.

Deze afbeelding laat zien dat bomen ook sociale impact hebben en werkgelegenheid bied voor landen.

SOCIALE IMPACT

De impact die de bosbouwsector biedt is vooral lokaal erg groot. Zo bieden bomen werkgelegenheid voor veel lokale mensen en voorzien ze lokale mensen in hun levensonderhoud.

Een boom zuivert het water.

WATER

Bomen spelen een sleutelrol bij het opvangen van regenwater en het verminderen van het risico op natuurrampen zoals overstromingen en aardverschuivingen.

De uil staat voor de biodiversiteit die bomen leveren.

BIODIVERSITEIT

Een plek met bomen is voor veel dieren een belangrijk leefgebied. Een enkele boom kan honderden soorten insecten, schimmels, mossen, zoogdieren en planten herbergen. Zonder dit leefgebied kunnen veel dieren niet overleven.

Iemand die heerlijk aan het geniet is van de natuur vanuit de hangmat. Dit heeft ze te danken aan alle bomen die in de ongerepte natuur staan.

GEZONDHEID

De natuur zorgt ervoor dat we tot rust komen. Maar wist je ook dat vooral bomen een positief effect hebben op stress en angst? Uit onderzoek blijkt dat bomen een stofje afgeven wat je stresshormonen vermindert.

Buvanha plant bomen In Rwanda samen met Onetreeplanted. Deze mooie plek in Afrika wordt in samenwerking met kleine boeren weer opgebouwd tot een mooi stukje natuur.

Centraal-Afrika

Wij planten in Rwanda

Meer weten over de organisatie onetreeplanted. Bekijk het hier.

One tree planted

Meer lezen over de organisatie

We doen nog meer voor onze duurzame missie

Zo hebben we doosjes op maat laten maken zodat de Postbode meer mee kan nemen, gebruiken we gerecyclede verpakking en kaartjes, kleuren we de handdoek op een duurzame manier en nog veel meer. Heb je nog vragen of informatie nodig klik hier om contact met ons op te nemen.