Stijne's zeilavontuur in de Caribische Zee.

Introductie:

Stijne benaderde Buvanha aan het begin van het jaar over haar avontuurlijke zeilreis door de Caribische Zee. Aangezien de zeilreis in het teken staat van duurzaamheid had ze een reishanddoek nodig die hieraan voldeed. Nadat ze ons benaderde vonden we het fantastisch dat iemand op zo'n jonge leeftijd al zo avontuurlijk is en bezig is met duurzaamheid. We moedigen dit zeker aan en sponsorden haar met een paar reishanddoeken. Omdat we het leerzaam & inspirerend vinden om dit avontuur te delen, hebben we Stijne gevraagd jullie mee te nemen op haar reis. Hieronder haar eerste blog als voorbereiding op haar vertrek.

Hoi,
ik ben Stijne, 15 jaar en ik ben net vertrokken naar Sint Maarten voor een heel tof avontuur. Ik ga namelijk 5 weken zeilen op tallship de Wylde Swan in de Cariben onder schooltijd. Ik ga mee met een organisatie die Masterskip heet, samen met 30 andere leerlingen van allemaal verschillende scholen uit heel Nederland. Masterskip organiseert elk jaar 8 van dit soort reizen en hebben twee schepen: de Wylde Swan en de Reade Swan.

Mijn reis heet ‘expeditie naar de jungle en het koraal’ en wij gaan varen in het Caribisch gebied. Waarheen precies is nog afwachten, dat ligt aan de wind. We zullen ongeveer 2/3e van de tijd zeilen en 1/3e op verschillende eilanden doorbrengen. We krijgen sailtraining en allemaal verschillende workshops over navigeren en over de plastic soup en de natuur. En 6 dagen per week werken we van 8:00 – 12:00 uur zelfstandig aan schoolwerk dat ik allemaal op mijn laptop heb meegenomen en heb afgesproken met mijn school.

 De afgelopen tijd heb ik veel gewerkt en leuke dingen verkocht om het geld voor de reis bij elkaar te krijgen. Ook hebben bedrijven mij gesponsord, sommigen met geld en anderen met spullen die op mijn paklijst stonden. Omdat we veel duurzame en ecologisch goede (toilet)spullen nodig hebben heb ik me verdiept in bedrijven die daar ook voor staan.

 Zo kwam ik via Instagram ook bij Buvanha terecht voor de sneldrogende en lichtgewicht reishanddoeken die ik nodig heb. Ik vind het super goed dat ze gemaakt zijn van recyclede plastic flessen, zodat het milieu niet vervuild wordt en het een schone plek blijft voor iedereen! Ik kan niet wachten de leuke handdoeken op een (onbewoond) eiland te kunnen gebruiken! En ik hoop echt dat andere mensen ook steeds meer gaan kiezen voor spullen van bedrijven die goed bezig zijn voor de natuur, misschien dat mijn avontuur en verhaal delen daar een beetje bij kan helpen.

Over 5 weken ben ik terug en zal ik vertellen hoe ik het heb gehad. En natuurlijk ook foto’s delen van de reis en van de handdoeken in de Cariben!

Liefs Stijne

 Insta @stijnezeilt

www.masterskip.com

 

Buvanha - StijnezeiltBuvanha - StijnezeiltBuvanha - StijnezeiltStijne gaat zeilen met een Buvanha